V Kežmarskom okrese spevnia kritické úseky lomovým kameňom

04.06.2006 Kežmarok

Kežmarok 4. júna (TASR) - O konkrétnych opatreniach na elimináciu škôd spôsobených prívalovou vodou, rozhodla obvodná povodňová komisia v Kežmarku na dnešnom...
Kežmarok 4. júna (TASR) - O konkrétnych opatreniach na elimináciu škôd spôsobených prívalovou vodou, rozhodla obvodná povodňová komisia v Kežmarku na dnešnom dopoludňajšom zasadnutí. Jej predsedníčka Eva Kelbelová TASR informovala, že v Holumnici pri kostole a v Ihľanoch smerom k osade spevnia kritické úseky lomovým kameňom.

V Jurskom riešia zásobovanie pitnou vodou, keďže miestne studne sú znečistené. Po doznení záplav ich budú musieť vyčistiť a dezinfikovať. S pitnou vodou zatiaľ pomôže miestna podnikateľka, od pondelka by ju mali dovážať v cisternách.
\"V Kežmarku a Ľubici už plnia vrecia pieskom. Podľa informácií v Levočských vrchoch prší, takže možno očakávať vzostup hladiny Ľubického potoka. Pieskové hrádze pripravujú v časti sídliska Sever a v Ľubici pri požiarnej zbrojnici, \" spresnila Kelbelová.
Dodala, že popadanými stromami zanesenú priepusť vo Vojenskom výcvikovom priestore Javorina vyčistia Vojenské lesy. V prípade núdze slúži cesta cez vojenský priestor ako spojnica s obcami, kam sa nemožno dostať autom kvôli neprejazdnej ceste. \"Chystáme sa na ďalší monitoring do Ihlian, ale využijeme nákladné auto, keďže osobným by sme sa tam nedostali, \" doplnila predseníčka povodňovej komisie, ktorá opätovne zasadne v Kežmarku popoludní o 16. hodine.
 

Vyberte región

mark